Brug af billeder på jeres hjemmeside

Det er vigtigt med billeder på en hjemmeside. Men billeder skal oftes bruges til at supplere teksten på hjemmesiden — ikke til at erstatte den.

Den vigtigste grund til dette er, at søgemaskiner som Google ikke kan læse billeder. De læser kun teksten og de koder, der ligger bagved hjemmesiden.

Derfor er det en meget dårlig idé at lave alt sit hjemmesideindhold som grafik, hvad enten man så bruger fotos, illustrationer eller infografik.

Billeder på en hjemmeside skal så vidt som overhovedet være relevante — de skal fortælle noget om jer, jeres produkter eller jeres ydelser.

Der er (mindst) fire slags relevante billeder, I kan overveje at bruge:

  1. Portrætter
  2. Produktfotos
  3. Billeder, der fortæller om jeres ydelser
  4. Billeder, der fortæller om hvem I er

1. Portrætbilleder af medarbejderne
Portrætter er specielt vigtigt for de medarbejdere, der har direkte kontakt til jeres kunder, hvad enten kontakten er personlig eller telefonisk.
Alle synes, det er rart at få sat ansigt på den, de taler med.

Portrætterne skal være gode og vellignende, og så uptodate som muligt.

2. Billeder af produkter
Hvis I sælger ting, folk helt eller delvis køber på grund af deres udseende og design, skal I selvfølgelig sætte flotte billeder af produkterne på jeres hjemmeside.
Billeder fortæller tit mere og bedre end ord om produkter som møbler, tøj eller grafisk design.

Det samme gælder, hvis folk ved, hvordan jeres produkter ser ud, og kender produkterne (eller emballagen) bedre end firmaet bag.

Hvis jeres fysiske produkt er noget, folk køber mere på grund af dets funktion end dets udseende — f.eks. gulvvarmeanlæg, software eller vaskepulver — kan det være svært at vise spændende billeder af selve produktet.

I stedet kan I bruge stemningsbilleder, der viser hvor glad, varm, afslappet, velduftende osv. man bliver af at bruge produktet.

3. Billeder af ydelser
Hvis I sælger mere uhåndgribelige ting — konsulentydelser, terapi eller lignende — kan I også supplere teksten om jeres ydelser og jeres virksomhed med billeder, der fortæller noget om, hvad man får ud af at købe ydelserne.
En fodklinik kan f.eks. bruge et billede af et par smukke, velplejede fødder. Et revisionsfirma kunne vise et billede af en ubekymret direktør, der holder fri og leger med sine børn.

4. Billeder af virksomheden
Billeder af den bygning, hvor jeres firma holder til, er normalt ikke interessante for kunderne, med mindre de har brug for at kunne genkende facaden — f.eks. i forbindelse med en kørselsvejledning.
I stedet kan I bruge stemningsbilleder og situationsbilleder taget i virksomheden (eller et andet sted) til at “brande” virksomheden frem for produkterne, hvis I vælger billeder, der fortæller en god historie om jer.