Netbutikker meldt til politiet

Ti internetbutikker er d. 28. juni 2007 blevet meldt til politiet for at have brudt forbrugeraftaleloven. I alle tilfælde handler det om kundernes fortrydelsesret.

Nogle af dem blev anmeldt, fordi de helt mangler oplysninger om fortrydelsesret på deres hjemmeside — oplysninger, som er lovpligtige.

Andre er blevet anmeldt, fordi de har givet forkerte oplysninger om fortrydelsesretten på hjemmesiden.

Andre igen er blevet påbudt at fjerne nogle af deres vilkår for fortrydelsesret, fordi de har været ulovlige.

Forbrugerombudsmanden har haft jurister til at sidde og gennemgå vilkårene på 280 internetbutikker; af disse 280 netbutikker havde 150, dvs. lidt over halvdelen, ikke ordentligt styr på fortrydelsesretten.

De 150 netbutikker fik i foråret 2007 et brev fra forbrugerombudsmanden med besked om, at de havde indtil 1. maj til at få deres hjemmeside til at leve op til lovkravene om fortrydelsesret. De hjemmesider, der ikke blev rettet inden fristen 1. maj, er nu blevet politianmeldt.

Er DIN webshop lovlig?

Har du sikret dig, at din netbutik overholder reglerne? Hvis ikke, bør du måske gøre det — eventuelt med hjælp fra en jurist.

Selv om forbrugerombudsmandens kampagne er ovre for nu, så er det helt sikkert noget, de vil tjekke igen. Desuden er der selvfølgelig også en god grund til, at forbrugeraftaleloven eksisterer: kunder har jo krav på at blive behandlet ordentligt.

Du kan starte med at læse mere på forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Skriv en kommentar