Sådan optimerer du din WordPress-blog til søgemaskinerne

Hvis du gerne vil have din wordpress-blog fundet på søgemaskinerne, kan du gøre flere ting. Det allervigtigste er dog at SKRIVE, SKRIVE, og SKRIVE– og at skrive overskrifter og tekster, der indeholder de søgeord, du gerne vil have bloggen fundet på.

Eller sagt mere simpelt: skriv om de emner, du gerne vil forbindes med, og kald så vidt muligt en spade for en spade. Hvis du gør det, får du nemlig næsten automatisk skrevet søgeordene godt ind i teksten – hvis du vel at mærke bruger din blog til at skrive artikel-lignende indlæg, videndeling og meninger – og ikke til at fyre salgsgas af 🙂

Så fokusér på tekst – også hvis du har en blog, hvor du hovedsagelig viser billeder. Søgemaskinerne læser nemlig ikke grafik, så sørg for at sætte en kort tekst-beskrivelse sammen med dit billede.

Det tekniske behøver du stort set ikke bekymre dig om – wordpress-systemet er kodet, så det er tilgængeligt for søgemaskinernes robotter. To ting bør du dog gøre:

1) Gå ind under Settings/Indstillinger > Læsning, og tjek at der er ikke er sat flueben ved “Bed søgemaskiner om ikke at indeksere dette websted”;

2) Sikre dig at url’erne – adresserne til de enkelte indlæg på bloggen – består af ord og ikke (kun) af tal.

Det gør du ved at gå ind under Settings/Indstillinger > Permanente links og her sørge for, at dutten står i en af de muligheder, der tager navnet på indlægget med. Tjek at du har valgt det rigtige ved at gå ind på et indlæg på bloggen og se, hvad der står i adresselinjen (øverst i browseren). Der skal gerne stå noget der ligner dette:

https://www.nielsensbureau.dk/fa-gratis-viden/seo-tips-paa-mail/.

I alt fald bør du kunne se indlæggets overskrift ud af adressen.

Det sidste du bør gøre, at at skaffe dig links til din blog. Det kan du gøre ved at

1) bede folk om at linke til den

2) selv lægge links ind til den, der hvor du har adgang – f.eks. på Facebook osv.

3) skrive nogle virkelig gode, begavede, spændende indlæg, som folk finder værdi i – så vil mange linke til dig helt af sig selv 🙂

Få 15 minutters gratis mini-rådgivning

Har du brug for hjælp til at komme godt i gang med din SEO-strategi, til at få løst noget der driller, eller til hvordan du redigerer jeres hjemmeside?

De første 15 minutters rådgivning, der får dig (et lille skridt) videre, får du “på huset” her hos mig.

Bestil en tid til gratis rådgivning via kalenderen her (åbner i nyt vindue) →

(Sidste chance inden jul er den 21. december)

Er der ingen tider der passer dig, så send mig en mail på anette@nielsensbureau.dk eller en sms på 2621 8728.

Kontakt - gratis rådgivning om SEO de første 15 minutter