Tjek: Er SEO inkluderet på din nye hjemmeside?

Skal du til at have ny hjemmeside? Eller har du lige købt en hjemmeside – eller oprettet den selv i fx WordPress eller Wix?

Og vil du gerne have den kan findes på Google?

Så skal du lige være opmærksom på, at det langt fra er nok at der er installeret en SEO-funktion som fx Yoast SEO.

Det eneste sådan en funktion gør, er at hjælpe dig til nemmere at få tastet SEO-ting ind på hjemmesiden; du må IKKE tro, at den laver SEO-arbejdet for dig.

Du kan derfor heller ikke gå ud og købe en 100% søgemaskineoptimeret hjemmeside; i alt fald ikke fra den typiske grafiker eller udvikler.

Men… udvikleren siger at der er lagt SEO på hjemmesiden?

Det du normalt køber hos en grafiker eller udvikler er en søgemaskineVENLIG hjemmeside. Som er gjort KLAR til at blive søgemaskineoptimeret. Og det er udmærket – der er bare en hel del arbejde tilbage at gøre, før det også er en hjemmeside, der gør dig synlig på Google.

Det samme gælder hvis du selv har kastet dig ud i at oprette hjemmeside i fx WordPress eller Wix.

Så… hvis du har spurgt din udvikler/grafiker/hvem der nu laver din hjemmeside, om ”der kommer SEO på”, eller om ”der er SEO med i prisen”, så spørg dem lige lidt grundigere ud.

For det er muligt de siger ”ja da” – men faktisk bare mener at de installerer et plugin, og at hjemmesiden dermed er KLAR til søgemaskineoptimering.

Det er IKKE fordi de er nogle snydetampe! Det er fordi søgemaskineoptimering ikke hører med til hverken teknikerens eller grafikerens opgave. Men det kan du jo ikke vide, hvis du ikke har beskæftiget dig med hjemmesider og SEO før.

Det er heller ikke nok, at du bare taster lidt forskelligt ind under “SEO” på de forskellige sider af din nye hjemmeside!

Rigtig og effektiv søgemaskineoptimering er et stykke arbejde, som tager tid. Det skal planlægges strategisk med de rigtige søgeord (lav en søgeordsanalyse), og du skal have produceret det rigtige indhold, bl.a. tekster, der både er tænkt salg og SEO ind i.

Det kan du lære at gøre selv – eller du kan hyre nogen til det. Du må bare ikke gå ud fra, at din udvikler eller grafiker – og slet ikke hjemmesidens software – gør arbejdet for dig!

Brug for et SEO-tjek?

Hvis du er i tvivl om der er lavet SEO på din hjemmeside, vil jeg gerne hjælpe dig med at tjekke det. Et hurtigt kik koster gratis 🙂

Hvis du har brug for en mere grundig bedømmelse af din hjemmesides “SEO-tilstand”, kan du købe en SEO-tilstandsrapport, der fortæller dig i detaljer, hvad der mangler, hvor der er fejl og hvordan du gør din hjemmeside mere synlig i Google.

☛ Send mig en mail på anette@nielsensbureau.dk, hvis jeg skal tage et hurtigt kig på din hjemmeside

☛ Læs mere om SEO-tilstandsrapporten

Skriv en kommentar