Sådan optimerer du billeder til søgemaskiner

Et billede kan fortælle mere end tusinde ord, siger man. Det gælder bare overhovedet ikke, når modtageren hedder Google.

Google lægger nemlig mest vægt på teksten på din hjemmeside, når den skal afgøre om dit link skal ligge højt oppe i søgeresultaterne.

Hvad gør du så, når du ikke har ret meget tekst på din hjemmeside – og heller ikke har tænkt dig at få det?

Du kan faktisk godt søgemaskineoptimere et billede, selvom det foregår ved hjælp af ord. Der er nemlig adskillige steder, du kan skrive søgeord ind i forbindelse med et billede.

Omdøb dit billede før du lægger det ud

Det allerførste sted du skal bruge søgeord, er når du sidder med selve billedfilen på computeren. Billedfiler har det med at hedde IMG7368479.jpg eller noget tilsvarende. Det skal du lave om på, og i stedet omdøbe filen til f.eks. foto_helsingoermotorvejen_koe.jpg, hvis du har et foto af kø på Helsingørmotorvejen og gerne vil findes på det.

Læg mærke til jeg skriver ‘oe’ i stedet for ‘ø’: det er fordi de danske æ, ø og å i filnavne på nettet kan give problemer dels for udlændinge, dels hos nogle (også danske) webudbydere. Andre billeder skal du måske navngive med ‘fotograf’ først, eller andre af dine vigtigste søgeord.

Læg søgeord ind, når du lægger et billede ud

Hvis du bruger WordPress, kender du nok denne her, hvor man sætter et billede ind:

Foto af naturfotograf

Hvis du gør noget ud af at udfylde alle de forskellige felter i stedet for bare med det samme at trykke på “Indsæt” eller “Tilføj til galleri”, kan du faktisk komme et godt stykke.

Du skal ikke bare skrive hvad der er på billedet (eller hvor det er taget, eller hvad du nu synes), men også de søgeord, du gerne vil findes på. F.eks. ‘foto’, ‘fotograf’, ‘portrætfoto’, ‘portrætfotograf’, eller ‘maleri’, ‘kunstner’ og ‘billedkunstner’:

SEO på billede i wordpress

I WordPress kan du bare gå ind i mediebiblioteket og redigere billederne fra en ende af. I andre systemer foregår det måske på andre måder, men det kan helt sikkert lade sig gøre.

Lyder det uoverkommeligt?

Hvis du nu sidder med en hel masse billeder du gerne vil have søgeoptimeret, men ikke orker eller har tid selv, så hjælper jeg dig gerne med det.

Jeg skal bare vide to ting for at give dig et uforpligtende tilbud: hvor mange billeder det drejer sig om, og hvilket system/program du bruger til hjemmeside.

Send en besked til anette@nielsensbureau.dk eller ring på telefon 2621 8728